Slideshow shadow
by admin

Garden Design & Landscaping Coogee

November 22, 2013 in Labyrinth by admin

This is a front garden that makes a spectacular first impression. Not only is it the owner’s main outdoor living area, it has a wonderfully “beachy” feel that is perfectly at home given the property’s location in the Sydney beachside suburb of Coogee. “The goal was to create a usable outdoor space, something that would function as an extension of the house, could be enjoyed by the whole family and was easy to maintain,” explains designer Nathan Lawler from The Labyrinth Garden. But the design savvy owner also wanted the space to have instant impact and he wanted to have input into the final design. “I worked very closely with my client, Ian Wingrove,” says Nathan. “Ian also comes from a design background, so it was very important to him that the design not only looked great but was very usable. His input into the design was valuable.” To give the more »

by admin

Garden Design & Landscaping Vaucluse

November 22, 2013 in Labyrinth by admin

Home to television personality and funny man Wil Anderson and his partner Amy Williamson, this property has a hitherto undisclosed secret — a quirky coastal-inspired backyard designed for making the most of Sydney’s spring and summer weather. The whimsical fish-shaped swimming pool is the focal point of the recently renovated rear garden. Before work began, the pool was dull, dated and surrounded by large granite boulders. Today it has clean edges and features charcoal-coloured concrete coping chosen to match the newly-installed paving. Picking up on the colour of the paving and coping, the existing timber fence was painted Woodland Grey. A new deck was built using blackbutt. The same hardwood was used to clad the new raised garden beds and the retaining wall. The warm natural tones of the timber work with the modern charcoal colour of concrete pavers. Adding to the amenity of the backyard, an outdoor shower was more »

by admin

Garden Design & Landscaping Surry Hills

November 22, 2013 in Labyrinth by admin

The brief: Turn a typical inner city terrace backyard into a French Courtyard to provide extra living space. The owner of this property in Sydney’s Surry Hills had a typical small pokey east facing backyard which backed up onto a large block wall. Knowing space was at a premium and needing to expand this small house’s living space, I came up with an innovative design to maximise the small space. The original space was about 7 sqm with an outdoor laundry and old toilet. Interior designer Jonathan Clarke of Urban Interior Design had come up with a clever design that enabled the kitchen space to open out to an alfresco dining area. The ultimate aim of this space was to seamlessly integrate the indoor and outdoor flow and to make a small outdoor area feel like an open extra living green space. The back area of the house was demolished more »

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed